Den 6. Oktober 2022 rejste jeg til Singapore, hvor jeg skulle starte nyt job ved den Danske Sømandskirke i Singapore for DSUK (Danske Sømands- og Udlandskirker) men bo og arbejde i Tanjung Pelepas i Malaysia. Mit nye job er en blanding af velfærdskonsulent, indkøber, cafe-bestyrer samt bibliotikar for de søfarende ombord på de danskflagede skibe der anløber containerhavnen Pelabuhan Tanjung Pelepas i Johor Malaysia, jeg er så dagligt ombord på de danskflagede skibe der anbløber havnen, og tilbyder assistance med velfærdsopgaver såsom levering af aviser, indkøb til skibsklubben, sightseingture i området og lignende . Den første måneds tid boede jeg på hotel i Singapore, mens jeg ventede på at få min arbejdstilladelse i Malaysia, mens jeg var i Singapore lærte jeg Sømandspræsten Carl og hans hustru Maria at kende, da jeg stort set var oppe på sømandskirken dagligt. 


Midt i November fik jeg min arbejdstilladelse og tog til Johor Bahru som er hovedbyen i delstaten Johor (den sydligste delstat i Malaysia). De første uger gik med at finde en permanent bolig, en bil at køre i, så jeg kan komme rundt i området, og den 1. December 2022 overtog jeg en lejlighed på 21. etage i Puteri Harbour, i et lejlighedskompleks med en del fællesfaciliteter såsom fitness center, swimming pool, barbeque area etc. Den 6 December ankom Birgit til Singapore, hvor jeg hentede hende, og vi kørte til Puteri Harbour.


På havnen driver den danske sømandskirke en sømandsklub, hvor søfarende fra alle nationaliteter kan komme og få en snak og en kop kaffe. Da jeg kom herud i Oktober, havde sømandsklubben været lukket i godt og vel 2 år på grund af Corona pandemien, og min forgænger havde lukket og slukket for alt i sømandsklubben, da vi ikke måtte arbejde på havnen under den totale nedlukning af landet. Da DSUK kom til PTP i efteråret 2022 for at se til klubben var bygningen angrebet af Termitter, der havde spist og ødelagt samtlige bøger i klublokalet (ca 54 hyldemeter bøger) samt som det efterfølgende har vist sig, desværre også ødelagt en del af bygningen.


Den Danske Sømandskirke i Singapore