Da jeg tidligere på året fyldte 60 fik jeg et gavekort til en tur med DFDS København - Oslo, og vi valgte at tage afsted i Oktober/November sammen med  Vores venner Søren og Kirsten der ligeledes havde et gavekort til en tur. Vi valgte at rejse på Commodore Class, dvs. udvendig kahyt med stor dobbeltseng og udsigt, og så var morgenmaden icnlusive. Maden og servicen  ombord på Pearl Seaways er iøvrigt i fantastisk god, så bestemt en oplevelse der er værd at gentage på et tidspunkt.

oslo1jpg

Pearl Seaways ved kaj i Oslo

oslo2jpg

Oslofjorden

oslo4jpg

Der er ikke meget varme sådan en kold november morgen - men om sommeren er her sikkert ganske behageligt, til gengæld er udsigten fantastisk og selv om man står og småfryser bliver man ikke træt af at kigge på den flotte natur når man sejler ind til Oslo.

oslo5jpg

Flere flotte billeder fra Oslo-fjorden

oslo6jpg

Vi havde valgt at købe en all inclusive sight seeing tur i Oslo hvilket betød, at vi blev hentet på havnen straks ved ankomst Oslo, og blev kørt rundt i Oslo i 5-6 timer var tilbage på skibet omkring en halv time før afgang så vi fik udnyttet tiden optimalt og fik set Oslo Highlights startende med en tur rundt i centrum af Oslo, besøg på Holmenkollen skibakke, vandretur gennem, Vigelandsparken,  besøg på et vikingeskibsmuseum samt besøg på Fram museet se billeder herunder
tur1jpg

så er den guidede tur startet, vi var heldige at komme ombord på  bussen som de første, hvorfor vi selvfølgelig kaprede de 4 forreste sæder øverst i dobbeltdækker bussen, så vi havde en flot udsigt gennem Oslo.

tur2jpg

tur3jpg

her kører vi på den kendte gade Karl Johan med kongeslottet for enden af gaden.

tur4jpg

Holmenkollen ski hop bakke, i forbindelse med anlægget ligger der en simulator hvor man kan købe sig til en virtuel tur på bakken

tur5jpg

Søren på skibakken....

tur6jpg

Imponerende anlæg.

vie1jpg

Fra Vigelandsdparken 
http://www.vigeland.museum.no/en/vigeland-park

The Vigeland Park is the world's largest sculpture park made by a single artist, and is one of Norway's most popular tourist attractions. The park is open to visitors all year round. 

vie2jpg

vie3jpg

Som det kan ses, er det en utrolig samling af skulpturer

vie4jpg

vie5jpg

vie6jpg

vik1jpg

Billeder fra Vikingskipsmuseet i Oslo, desværre var de i gang med at udføre nogle målinger på skibene, så der var ikke fuld adgang til udstillingen.

vik2jpg

fram1jpg

Polarskibet Fram udstillet i det imponerende museum
"test fra den officielle webside" www.frammuseum.no/default.aspx?lang=nn-NO

The Fram was the first ship specially built in Norway for polar research. She was used on three important expeditions: with Fridtjof Nansen on a drift over the Arctic Ocean 1893-96, with Otto Sverdrup to the arctic archipelago west of Greenland – now the Nunavut region of Canada – 1898-1902, and with Roald Amundsen to Antarctica for his South Pole expedition 1910-12. The Fram is now housed and exhibited in the Fram Museum at Bygdøynes, Oslo.

fram2jpg

fram3jpg

fram4jpg

Uden mad og drikke - kokken i gang med at servicere besætningen

fram5jpg

Messe og opholdsrum for besætningen på deres ekspeditioner

fram6jpg

Flot bevaret skib

fram7jpg

kron1jpg

"Med Kronborg om Styrbord" En sætning der betød meget for tidligere tiders søfarende, for det betød, at skibet var for sydgående i sundet med kurs mod Købenavn - ofte efter både halve og hele år på langfart.

kron2jpg

Flot tur er til ende, efter et par spændende dage med både oplevelser for sjæl og for legeme.... Maden og servicen ombord er uovertruffen og helt bestemt en tur der kan anbefales til andre.....