Grundet travlhed på jobbet blev sommerferien i år udskudt til September måned. Vi havde ikke planlagt noget specielt, men kørte blot en tur til det tidligere Østtyskland - første stop blev i udkanten af Spreewald på Eurocamp Spreewaldtor, hvor vi blev nogle dage, en lidt afsidesliggende Acsi plads. Vi havde fantastisk vejr i hele ferien svingende mellem 25 og op til 35 grader


sept3jpg 

Vi fandt en plads i solen, og nøjedes med at sætte markisen op, ikke nødvendigt med sider og front.

sept1jpg
I lighed med sidste år, var vi også denne gang rundt på de små idyllisk beliggende cafeer i Lubenau området.
sept2jpg
sept4jpg
Efter 2 overnatninger i udkanten af Spreewald kørte vi til Chemnitz, hvor vi overnattede på Rabensteincamp beliggende i parken ved borgen Rabenstein.
rab1jpg
Burg Rabenstein i Chemnitz
rab4jpg
Borgen er ikke særlig stor men ret speciel og ligger idyllisk i en lille skov i udkanten af Chemnitz
rab2jpg
Interiør fra borgen
rab3jpg
rab5jpg
Gammel viadukt i slotsparken 
rab6jpg
Campingpladsen er som det ses temmelig ujævn og noget nedslidt, men ligger utrolig flot inde i slotsparken og let at finde skygge for solen.
sept5jpg
Vi besøgte det flotte wasserschloss Klaffenbach ca 10 km fra Chemnitz hvor der var en håndarbejdsbutik Birgit gerne ville besøge
sept6jpg
Selve slottet hvor der var en kunstudstilling
sept7jpg
Den indre slotsgård, hvor bygningerne var lavet om til henholdsvis udstillingslokaler, restaurant samt Hotel
sept8jpg
rab10jpg
Da campingpladsen ligger i en lille skov er der gode vandremuligheder i området, en af de ture vi vandrede var ud til ovenstående tårn der ligger omkring 5 km fra campingpladsen, og som det ses er der en formidabel udsigt fra tårnet.
rab9jpg
rab8jpg
rab7jpg
Efter et par dage i Chemnitz valgte vi at køre vestpå og endte i en lille by der hedder Hardegsen - ikke så langt fra Uslar hvor tysklands største Honda Goldwing forhandler har til huse. Så da vi var i området skulle den naturligvis også besøges - altid rart at gå og drømme om en nyere og yngre model:-) :-) (altså en nyere Goldwing)
hardegsen1jpg
som det ses på billedet havde vi terrassen for os selv. Pladsen "Sollingen Ferienpark Hardegsen" er højt beliggende for enden af en blind vej, og det første man ser når man ankommer er nogle totalt nedslidte og faldefærdige bygninger - så en del vælger nok pladsen fra inden man kommer ind på pladsen. Ejeren er en ældre mand, der forsøger at drive pladsen så godt han nu kan, men det står og forfalder om ørerne på ham. Dog må man sige der er pænt og rydeligt når man først er kommet ind på pladsen, og de sanitære faciliteter er ganske udmærkede. 
hardegsen2jpg
pladsen set fra "vores" plads mod indkørslen
hardegsen3jpg
Parti fra den lille hyggelige by Hardegsen.
Efter et par dage i Hardegsen kørte vi videre til Bad Karlshafen i det område der hedder Weserbergland, som vi besøgte for et par år siden. Her lå vi  på Bad Karlshafen Camping direkte ned til floden Weser.
bad1jpg
Vejret havde nu ændret sig, overskyet og indimellem lidt småregn, men stadig ret lunt.
bad6jpg
bad2jpg
bad3jpg
bad5jpg

Mens vi var i Bad Karlshafen vandrede vi flere småture i området samt besøgte flere af de idylliske småbyer i området. Herunder besøger vi ruinerne af borgen Krukenburg.
kruk1jpg
bad4jpg
kruk2jpg
kruk4jpg
kruk3jpg
Nu da vi var i området ville vi også lige en tur til Hannoversch Münden, der er kendt for sin flotte gamle bycentrum med flot restaurerede bindingsværksbygninger.
han1jpg
han2jpg
han3jpg
Da vi skulle til en 60 års fødselsdag på Trelde Næs Camping den sidste weekend i vores ferie, kørte vi op til Stover Strand Camping ved Hamburg hvor vi havde et par overnatninger. Mens vi var her kørte vi en tur ind til Hamburg, hvor vi var inde i  Miniatur Wunderland - en helt enestående modeljernbane med scenarier fra forskellige egne af Europa - og udført i en fantastisk flot opsætning, der helt bestemt er et besøg værd. Efter Hamburg kørte vi op til DCU pladsen i Kollund hvor vi ligeledes havde et par overnatninger, da Birgit gerne ville se en udstilling med russiske kniplinger i Tønder.
tnder1jpg
Hvis man interesserer sig for kniplinger er udstillingen et besøg værd.
På vejen op til Trelde Næs var vi forbi Dybbøl Mølle
dyb1jpg
Møllen ligger jo utrolig flot og vejret var jo i den grad også med os.
dyb2jpg

Vi sluttede ferien af med en forlænget weekend På Trelde Næs Camping hvor gode venner havde inviteret til 60 års fødselsdag, på billedet herunder ses et udsnit af deltager vognene, og var jo en god måde at afslutte en ferie på, i gode venners selskab.
trelle1_1jpg