Vi er en gruppe af voksne mennesker der har det tilfælles, at vi nyder at rejse - derudover sætter vi også pris på godt selskab - Det har været aftalt, at vi i September 2012 skulle mødes i Maltatal i Kärnten, Østrig.

Det er Doris og Arne der har stået for årets tur. Arne er rigtig god til at planlægge - helt ned i den mindste detalje - en planlægning der iøvrigt helst ikke skal ændres for meget, da det i givet fald kan gå ud over "familiehyggen" :-) - Vil dog også være ærlig og sige, at vi andre nyder at Arne har planlagt turen i detaljer, da det gør, at vi får en særdeles vel tilrettelagt tur. I år var aftalen, at vi (6 vogne - Doris og Arne, Kurt og Christina, Tage, Knud og Vera, Bodil og Hans Helge, Kirsten og Søren samt os selv) skulle mødes på Maltatal Camping Lørdag den 1. September. Af forskellige årsager kunne Birgit ikke deltage i år, så jeg fik udgangstilladelse :-) og kørte til Østrig. På vejen ned fik jeg lige lavet service på bilen - på et tysk VW værksted. Jeg havde 2 overnatninger på vejen derned - første sted var indkøbscenteret Scandinavian Park i Flensburg og næste sted var et autohof lige nord for München, da der var store trafikale problemer på de sydtyske motorveje orkede jeg ikke at køre længere.


strig1jpg  

strig2jpg

 picture124jpg
Jeg ankom til Maltatal sidst på dagen Lørdag den 1/9, som den næstsidste deltager. Efter at have stillet vognen op - gik vi ned på pladsens restaurant og fik et aftenmåltid. Søndag ankom Kirsten og Søren. Der var ikke aftalt noget program for Søndag, så dagen gik med lidt småture i området samt almindelig hygge og fortællen røverhistorier fra de varme lande..................
picture353jpg
picture143jpg
Mandag den 3/9 var der planlagt en tur op til Kölnbreinsperre som er Østrigs højeste dæmning 200 meter, den ligger i bunden af Maltatal og man kører op ad Malta Hochalm Strasse som i lighed med andre naturskønne veje i området er en betalingsvej. Vejen er på det sidste stykke ensrettet og man kører op/ned i hold. Oppe ved dæmningen ligger der et stort informationscenter med info om dæmningen og de tilhørende kraftværker. Derudover ligger kontrolcenteret for dæmningen også i tilknytning til infocenteret. Dette kontrolcenter er døgnbemandet året rundt, med medarbejdere der har til opgave at kontrollere dæmningens tilstand. De har adskillige måleinstrumenter til rådighed, deriblandt et instrument der er så nøjagtigt, at det er i stand til at måle jordens rotation! Ud over at tilse diverse måleinstrumenter, runderer de 2 gange dagligt i dæmningen, går gennem samtlige ingeniørgange og checker samtlige instrument placeringer fysisk. Vi var på en guidet tur gennem selve dæmningsmuren, det var ret interessant, vi fik forklaret de forskellige  installationer i anlægget, og guiden fortalte at deres måleinstrumenter havde registreret jordskælvet i Japan der ødelagde et atomkraftværk samt forårsagede store ødelæggelser
picture157jpg   

picture159jpg
Tirsdag den 4/9 kørte vi en tur af Nochalm Strasse, der bringer os op i omkring 2000 meter og en rigtig flot natur.
picture259jpg  

picture248jpg

195303jpg
Onsdag den 5/9 var planlagt til en dag hvor vi kunne gøre som vi ville om dagen, og om aftenen var det lykkedes Arne at få Campingpladsen til at arrangere en festaften for os med underholdning af et lokalt band "The Pollys". De fleste af os valgte at køre op med Reisseck Bahn hvor vi først kørte med en tandhjulsbane hvorefter vi skiftede til Europas højest beliggende jernbane, der bragte os det sidste stykke op af bjerget op til et par dæmninger, hvor vi gjorde holdt og spiste vores medbragte madpakker i en flot natur. Om aftenen var der som tidligere nævnt middag i restauranten med underholdning af The Pollys, der består af et forældrepar og deres 2 børn - en datter på omkring de 20 år og en søn på 10 år. De leverede et fantastisk show, og der skal lyde en rigtig stor tak til værtsparret på campingpladsen for det flotte arrangement. Det skal iøvrigt også nævnes at pladsen er særdeles veldrevet og velorganiseret med en næsten ny servicebygning der siger spar to til de fleste andre campingpladsers sanitære forhold.

Torsdag den 6/9 kørte vi af Villacher Alpenstrasse som i lighed med de andre ture byder på noget helt fantastisk natur.

picture301jpg   

picture276jpg
Fredag den 7/9 delte vi os igen op, og en stor del af os valgte at tage op på Goldeck i et helt fantastisk flot efterårsvejr. Man kører op med en kabinelift og der er nogle rigtigt flotte panoramaer - se billedgalleriet for nærmere detaljer.
picture321jpg
picture332jpg
 Lørdag den 8/9 kørte de fleste hjem, det var kun de hardcore der blev tilbage (kurt og Christina, Kirsten og Søren samt undertegnede) Kirsten og Søren samt undertegnede kørte ind til Gmünd hvor vi gik en tur i byen og nød det gode vejr, vi var iøvrigt en tur inde på Porsche Museet der ligger i byen (en lidt skuffende oplevelse) derefter kørte vi igen op til Kölnbreinsperre denne gang i stråldende solskin, hvilket unægteligt giver et andet indtryk end når man er der i gråvejr.......... Se billedgalleriet
picture379jpg
picture391jpg
  Søndag 9/9 kørte Kirsten og Søren, de skulle videre til et andet arrangement - ligeledes i Østrig. Jeg valgte at udnytte det flotte vejr til at køre en tur til Ragga Sluchten, som er en naturskabt slukt med meget kraftigt vandfald der løber igennem slukten. Derefter kørte jeg via Heiligenblut til Gross Glockner. Denne tur kan ikke beskrives den skal opleves, man kan se et lille udsnit af turen i billedgalleriet.
pic501jpg
pic505jpg
 Mandag den 10/9 kørte Kurt og Christina - jeg valgte at køre sydover i samme retning som om Søndagen, dog kørte jeg op til Möllntal gletscheren, hvor man kører op med en tandhjulsbane der kører i en boret tunnet op gennem bjerget. Fra endestationen tager man en kabinelift det sidste stykke op til gletscheren. Der er dog ikke særlig meget tilbage af gletscheren - ihvertfald ikke der hvor man kommer op, men flot det er det - se billedgalleriet. Jeg valgte at gå ned til tandhjulsbanen, en tur der tog ca 1,5 time i flot solskin - så selv om jeg var højt til vejrs gav det sved på panden..............

Tirsdag den 11/9 - Så blev det også tid til at køre nord på for mit vedkommende, jeg ville en tur op og besøge firmaet Herzog Freizeit, der er en stor tysk campingudstyrsforrretning. Havde et par overnatninger på en campingplads i Neckarzimmern klods op af floden Neckar. Dette er dog ikke en plads der kan anbefales, da værten og hans søn kun så sine gæster som en klods om benene og de var ikke specielt servicemindede (for nu at sige det lidt pænt!!)

Da jeg var i Neckarzimmern købte jeg en usb dongle fra firmaet Fonic så jeg havde internetadgang, systemet fungerer rigtigt fint, men det gav lidt begyndervanskeligheder, da de forlangte at jeg skulle opgive en tysk adresse, før de ville aktivere abonnementet. vi fik dog løst problemerne og det fungerer stadig rigtig fint (7/11)
img_1985jpg

img_1986jpg
Mens jeg var i Neckarzimmern blev jeg opmærksom på, at der var Rhinen i Flammer ved Sct Goar den følgende weekend, så torsdag den 13/9 kørte jeg tidligt og var så heldig at få en af de sidste pladser på campingpladsen i Sct Goar - lige over for Loreley klippen. Jeg fik et par dage til at gå med en tur på Rhinen samt lidt småture i området, og Lørdag den 15/9 om aftenen var der det store fyrværkeri, iflg en af de lokale som jeg talte med, regnede de med at der var omkring 100.000 mennesker til stede for at overvære fyrværkeriet, som iøvrigt varede i næsten 1½ time og blev affyret fra begge sider af Rhinen samt fra skibe på Rhinen. Det var et utroligt flot arrangement.

Mandag den 17/9 kørte jeg op til Goslar hvor jeg havde en enkelt overnatning, hvorefter jeg kørte op til Hamburg, hvor jeg overnattede på Elbe Camp lige vest for Hamburg - det er en lidt speciel plads der ligger på den sandede nordbred af Elben, med en panoramaudsigt til skibstrafikken på Elben.

Torsdag den 20/9 kørte jeg op til Flensburg, her var jeg på Jarplund Camping indtil den 24/9, hvor jeg kørte hjem igen. Jarplund Camping ligger rigtig godt for et kortere ophold i Flensburg, men desværre er de sanitære forhold under al kritik - tror ikke der har været gjort noget ved sanitetsbygningerne siden engang i 60'erne - så det trænger gevaldigt.......................................................