Sommerferien 2018 var i år udskudt til Oktober måned grundet travlhed på jobfronten, og da vi tidligere på året havde været både på La Palma (en af de Kanariske øer) og Mallorca var det ok med en sen ferie. 

Efterhånden som sommeren skred frem hvor det fantastisk gode sommervejr fortsatte - tilsyneladende i en uendelighed kunne vi jo ikke undgå at spekulere på, om det gode vejr nu virkelig kunne fortsætte. Vi havde derfor flere destinationer i kikkerten som feriemål, men det endte med at vi kørte ned til Mosel, og vejret skuffede ikke - tværtimod, vi havde fantastisk flot sensommervejr i de 2 uger vi var afsted - uge 41 og uge 42.

Stover 1JPG

Aftenstemning ved Elben.

Stover 2JPG

Fantastisk flot aften

Stover 3JPG


Vi Startede fredag den 5/10 hvor jeg hentede Birgit på jobbet, og derfra kørte vi til Stover Strand Camping ved Elben/Hamburg. vi lagde os på pladsen helt nede ved Elben udenfor digerne, men da der var efterårsferie i Tyskland i uge 41 var alle pladserne stort set optaget, men vi fandt dog en fin plads for natten. Der var en del trafik omkring Hamburg, så vi var først på pladsen omkring kl 17:30 efter at have kørt omkring 500 km.

Lørdag morgen kørte vi videre mod Koblenz - vi havde fundet en Acsi plads lige syd for Koblenz i Burgen, der så fin ud. Vi ankom til Burgen sidst på eftermiddagen i fantastisk flot vejr og temperatur omkring 28 grader. I Burgen ligger der 2 campingpladser - begge Acsi pladser, og vi kom så til at køre ind på den plads vi ikke havde udset os, Camping Burgen,  men det viste sig faktisk at være en ganske udmærket plads, til 17 Euro i døgnet incl. El og bad - de lukkede dog for sæsonen søndag den 14/10. Vi stillede op og nød det sidste af eftermiddagssolen på pladsen. De fleste af fastliggerne havde allerede fjernet deres vogne, så der var stort set ikke andre på pladsen end nomadeturisterne, dem var der til gengæld også en del af. De sanitære faciliteter var indrettet i et par store containerlignende enheder, der var stillet op på pladsen, men det fungerede ganske fint, og vi valgte at blive indtil pladsen lukkede for sæsonen - ""det er jo ingen skam at forlade etablissementet når man bliver "smidt ud""" som det hed sig i sin tid da jeg sejlede på de syv verdenshave...…….. 


Da vi stod op Søndag morgen var det noget diset, men ellers lunt, og da vi havde tilbragt de sidste par dage i bilen valgte vi at tage en kort tur ind til Koblenz, hvor vi fandt en parkeringsplads i et P-hus i centrum af den gamle bydel. Derfra gik vi ned til Rhinen og videre mod det sted hvor Mosel og Rhinen mødes "Deutsches Eck"

kobl 02JPG

Promenaden langs med Rhinen med liften op til Borgen Ehrenbreitstein i baggrunden, der var masser af liv og aktivitet i området

Kobl 01JPG

Deutsches Eck fotograferet fra monumentet - og som det kan ses ligner det jo stævnen på et skib. Det er Mosel til venstre og Rhinen til højre og lige frem. Den campingplads man kan se er Knaus Camping Park Koblenz

kobl 04JPG

Monumentet med statuen af Kejser Wilhelm 1.

kobl 05JPG

Mosel fotograferet fra monumentet

kobl 06JPG

Statuen af Kejser Wilhelm 1.

kobl 07JPG

Vi valgte at tage kabineliften over Rhinen og op til borgen Ehrenbreitstein - selve borgen var lidt af en skuffelse - der var mange udstillinger, men stort set alle udstillingerne var af noget der ikke havde med borgen og den tid som den repræsenterer at gøre.

kobl 08JPG

Udsigt over Rhinen fra kabinen med Ehrenbreitstein i baggrunden.

kobl 09JPG

Deutsches Eck 

kobl 10JPG

Her ses Deutsches Eck og Mosels udmunding i Rhinen tydeligt

kobl 11JPG

kobl 03JPG

Knaus Camping Partk Koblenz - her valgte vi så at køre ind da Burgen Camping lukkede for sæsonen.

Vi havde set i flere brochurer at der var en del spændende vandreture i området, og mandag valgte vi så en af turene til en stor hængebro Geirlay brücke se linket http://geirlay.de  for detaljeret info og vejbeskrivelse. Selve hængebroen er 360 meter lang og hænger ca 100 meter over jorden og er ganske imponerende. turen vi vandrede var ca 8 km med et par hundrede meter i højdeforskel.

bro 01JPG

Der var som det ses, andre der havde fået samme gode ide i det flotte sensommervejr

bro 02JPG

når man gik på broen kunne man godt mærke at det var en hængebro, men ikke noget der generede på nogen måder.

bro 03JPG bro 06JPG

Imponerende ser det jo ud                                                                                                                 Skilt ved broen

bro 04JPG

for nogen kan det jo nok virke meget grænseoverskridende at gå ud og henover den bro 

bro 05JPG

flot natur i området

bro 09JPG

står og nyder sommervejret og udsigten


bro 07JPG

her er vi kommet ned under broen - hvilket jo ikke ser mindre imponerende ud.

bro 08JPG


bro 10JPG

her får man et indtryk af hvor højt vi er kommet til vejrs.